Meehelpen met het wisentonderzoek?

Er is regelmatig plaats voor studenten bij het wisentenproject in het Kraansvlak. Afhankelijk van de stageopdracht werk je voornamelijk vanuit het boswachterskantoor van PWN in Overveen.

Een van de studies die al jaren uitgevoerd wordt, is het kijken naar de voedselkeuze van de wisenten. Elke student observeert één wisent en houdt bij wanneer een wisent een hap neemt, een stap zet, of een andere activiteit onderneemt. Naderhand worden de opnames geanalyseerd en kunnen uitspraken gedaan worden over de mate van voedselselectie in vergelijking met andere hoefdieren. Hetzelfde onderzoek wordt ook verricht bij konik paarden en Schotse hooglanders.

Voor een sfeerimpressie van een stage bij het wisentproject zie hier.

Stagiaires (HBO/WO) die mee willen helpen met het wisentonderzoek kunnen een motivatiebrief en curriculum vitae sturen naar Yvonne Kemp: yvonne.kemp@ark.eu.

 

Stageonderzoek insecten, flora en grote grazers

Momenteel is PWN op zoek naar 2 tot 4 enthousiaste studenten voor een stage waarin gekeken wordt naar de relatie tussen de aanwezigheid van insecten en flora en de grote grazers (zoals de wisent) in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De stage moet plaatsvinden in de periode van april/mei tot augustus/september 2017 en de groep studenten gaat als team aan de slag.

Vereisten:

  • HBO (vanaf tweedejaars) of WO studie Biologie, Ecologie, of (Milieu)studies die bekend zijn met het onderwerp.
  • Minimale stageperiode van 20 weken.
  • Leergierig en verantwoordelijk en zelfstandig kunnen werken, maar ook als team.
  • Ervaring met het doen van statistische analyses.

Aanvullende vaardigheden:

  • Kennis (entomologische) onderzoeksmethoden.
  • Kennis van insecten en flora in duingebieden is een pré.
  • Kennis van GIS, SPSS en/of R software.

Studenten die geïnteresseerd zijn in dit stageonderzoek kunnen een brief met currilum vitae voor 13 maart a.s. sturen naar yvonne.kemp@ark.eu.