10 jaar wisenten

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de eerste wisenten werden losgelaten in het Kraansvlak. Op 24 april 2007 arriveerden drie wisenten in het duingebied in Noord-Holland waar de wisenten sinds die tijd in de natuur leven. Projectpartners PWN en ARK Natuurontwikkeling, mede initiatiefnemers van het idee om deze indrukwekkende, wilde dieren terug te brengen in de Nederlandse natuur, willen van 2017 daarom een echt feestjaar maken.

15 oktober: Wisenten in de schijnwerper

Op zondag 15 oktober zetten ARK en PWN de wisenten van het Kraansvlak in de schijnwerpers in en rond bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Vanwege de afsluiting van het project ’10 jaar wisenten in het Kraansvlak” is er speciaal voor deze dag van alles georganiseerd over deze imposante dieren. Meer informatie over deze dag lees je hier.

Wisentspecial Vakblad Natuur Bos Landschap

Een special van het Vakblad Natuur Bos Landschap gaat vrijwel helemaal over de ervaringen met 10 jaar wisenten in Nederland. Het tijdschrift is hier gratis te downloaden.

Kleurwedstrijd voor volwassenen

Kleuren alleen voor kinderen? Tegenwoordig niet meer. Kleuren voor volwassen is hip, rustgevend en creatief. Doe daarom mee aan de kleurwedstrijd-voor-volwassenen '10 jaar wisenten Kraansvlak'. Natuurlijk hoort bij een wedstrijd een mooie prijs: in dit geval krijgt de winnaar een speciale VIP-excursie met de boswachter in het - voor het publiek afgesloten - Kraansvlak en maakt hij of zij kans om oog in oog te staan met de wisenten. Op gepaste afstand tenminste, minimaal 50 meter. De winnende tekeningen worden geëxposeerd in het bezoekerscentrum. Meer informatie en een link naar de kleurplaat vindt u hier.

Fotowedstrijd voor kinderen

Zit je op de basisschool en ben je handig met je smartphone? Dan kun je vanaf 24 april meedoen aan de fotowedstrijd 'schiet je selfie in het wild'. De origineelste foto’s winnen een speciale ‘wisent-prijs’ en de winnaar van de hoofdprijs mag samen met de boswachter en drie zelfgekozen gasten mee op een VIP-excursie in het wisentengebied. Klik hier voor meer informatie.