10 jaar wisenten

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat de eerste wisenten werden losgelaten in het Kraansvlak. Op 24 april 2007 arriveerden drie wisenten in het duingebied in Noord-Holland waar de wisenten sinds die tijd in de natuur leven. Projectpartners PWN en ARK Natuurontwikkeling, mede initiatiefnemers van het idee om deze indrukwekkende, wilde dieren terug te brengen in de Nederlandse natuur, willen van 2017 daarom een echt feestjaar maken.

Kleurwedstrijd voor volwassenen

Kleuren alleen voor kinderen? Tegenwoordig niet meer. Kleuren voor volwassen is hip, rustgevend en creatief. Doe daarom mee aan de kleurwedstrijd-voor-volwassenen '10 jaar wisenten Kraansvlak'. Natuurlijk hoort bij een wedstrijd een mooie prijs: in dit geval krijgt de winnaar een speciale VIP-excursie met de boswachter in het - voor het publiek afgesloten - Kraansvlak en maakt hij of zij kans om oog in oog te staan met de wisenten. Op gepaste afstand tenminste, minimaal 50 meter. De winnende tekeningen worden geëxposeerd in het bezoekerscentrum. Meer informatie en een link naar de kleurplaat vindt u hier.

Fotowedstrijd voor kinderen

Zit je op de basisschool en ben je handig met je smartphone? Dan kun je vanaf 24 april meedoen aan de fotowedstrijd 'schiet je selfie in het wild'. De origineelste foto’s winnen een speciale ‘wisent-prijs’ en de winnaar van de hoofdprijs mag samen met de boswachter en drie zelfgekozen gasten mee op een VIP-excursie in het wisentengebied. Klik hier voor meer informatie.