Met een gids

 

Wisent wandeling

Op diverse momenten worden begeleide excursies aangeboden om publiek de kans te geven de wisenten in het Kraansvlak te bewonderen. Onder leiding van een ervaren boswachter gaat men op zoek naar de wisenten waarbij volop informatie gegeven wordt over de wisenten, het duingebied en al haar bewoners zoals konik, damhert, ree, vos en tal van insecten, vogels en reptielen. 

Fotosafari

Naast Wisent wandelingen worden regelmatig speciale fotografie-excursies aangeboden. Boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant heeft jarenlange ervaring met het fotograferen van wisenten in het Kraansvlak. Deze excursies zijn voor kleine groepen tot maximaal 5 personen.

Groepsexcursie

Op zoek naar een interessant en exclusief uitje voor uw bedrijf, afdeling, vereniging, vriendenkring of familie? Dan kunt u met een groep (maximaal 15 personen) een wisentexcursie boeken. De boswachter neemt uw groep mee het Kraansvlak in waar sinds 2007 een kudde wisenten in het wild leeft. Onderweg krijgt u tekst en uitleg over deze prachtige dieren, waarvan het overgrote deel in het oosten van Europa leeft.

Aanmelden

Op de activiteitenkalender van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kunt u zich aanmelden voor Wisent wandelingen en fotosafari's. Op de pagina Wisenten spotten in Kraansvlak vindt u informatie over het boeken van een groepsexcusie.

Hoewel er geen honderd procent garantie is dat de wisenten daadwerkelijk gezien worden -ze leven immers in een onoverzichtelijk en meer dan 300 Ha groot gebied- doet de gids zijn/haar uiterste best om de dieren voor u te vinden.