October 4, 2017

Wisenten in de schijnwerpers

Op zondag 15 oktober zetten ARK en PWN de wisenten van het Kraansvlak in de schijnwerpers in en rond bezoekerscentrum De Kennemerduinen. Vanwege de afsluiting van het project ’10 jaar wisenten in het Kraansvlak” is er speciaal voor deze dag van alles georganiseerd over deze imposante dieren. Niet alleen zijn er extra wisentexcursies, ook de winnaars van de Selfiewedstrijd en de Kleurplatenwedstrijd worden dan bekend gemaakt. Zij winnen een VIP-excursie met de boswachter.

Om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur zijn er speciale wisentexcursies met de boswachter. Deelnemen kan vanaf 10 jaar. Omdat het om een struintocht gaat, is het verstandig om stevige schoenen en kleding te dragen. Aanmelden kan hier.

Bij het bezoekerscentrum staan de speciale kratten opgesteld waarmee de wisenten worden vervoerd. Iedereen mag proberen of hij/zij hierin past…

Langs het voetpad tussen de parkeerplaats Koevlak en het bezoekerscentrum is een Buitenfototentoonstelling te zien waarin niet alleen de ontwikkeling van 10 jaar wisenten in het Kraansvlak in beeld is gebracht, maar ook zijn er prachtige foto’s van het gedrag dat wisenten zo bijzonder -én nuttig- maakt in dit duingebied..

In het bezoekerscentrum is een  speciale wisenthoek. Naast de informatie die daar te zien en te lezen is, zal ook een boswachter aanwezig zijn. Hij kan op nog openstaande vragen antwoord geven. Bij de balie is een gratis wisenten-zoekkaart beschikbaar.

En als kers op de taart draait er elk uur een speciale film in zaal de Teunisbloem over de wisenten van het Kraansvlak.

Voor de hongerige magen biedt het Duincafé een speciale wisent-pannenkoek aan en is de natuurwinkel natuurlijk dé plek om rond te neuzen en een mooi wisenten-souvenir te scoren.

 

Foto's

Bisoncalf. Photo: Ruud Maaskant
Almost 2 years old bison. Photo: Leo Linnartz