May 17, 2019

Bijna 3700 bezoekers wandelden door het Kraansvlak

Er is flink gewandeld over het Kraansvlak afgelopen winter. Ongeveer 925 wandelaars per maand kozen deze geel gemarkeerde route. Vanaf de wandelroute zijn wisenten, konikpaarden en Schotse hooglanders in hun natuurlijke omgeving te spotten. Maar ook damherten, vossen, konijnen en andere dieren zijn regelmatig te zien.

Vorig jaar bezochten 5171 bezoekers het Kraansvlak. Het grote verschil in aantal bezoekers is te verklaren doordat het pad dit jaar 2 maanden extra afgesloten is geweest. Door de verhuizing van zeven wisenten uit het Kraansvlak naar Spanje had de kudde extra rust nodig om zo de balans in de groep te herstellen. Ook voor en tijdens de verhuizing hebben we de kudde extra ruimte gegeven.

Wisentenpad ook nu gesloten
Op dit moment is het Wisentenpad gesloten om vogelnesten maar ook konijnen, hazen of hagedissen beter te beschermen. Onderzoek toont aan dat de broedvogelstand hier baat bij heeft. Voor sommige soorten is rust zelfs een voorwaarde voor broedsucces. Het pad blijft gesloten tot 1 september

Vanaf 1 september is het Wisentenpad weer open en zien we u graag weer. Tot die tijd kunt u volop genieten van de dieren in het Kraansvlak vanaf het uitkijkpunt aan de rand van het gebied en vanaf het fietspad dat aan de noordwestelijke kant van het wisententerrein ligt. Kijk op www.wisenten.nl/nl/zelf-op-pad voor meer informatie over een bezoek aan het Kraansvlak.

Foto's