October 29, 2009

Namen Wisentkalfjes bekend

Het heeft even geduurd, maar de vier wisentkalfjes (die tussen eind mei en half juli zijn geboren in het Kraansvlak) hebben een naam. Wat het zo lang deed duren? Tsja, het is niet 1, 2, 3 zo snel te zien of het nu meisjes of jongetjes zijn. Tenslotte zijn het wilde dieren die we niet aan een touwtje hebben om eens even uitgebreid te kijken of ………… Bovendien zijn de moeders heel zorgzaam voor hun kroost en schermt de kudde ze in het begin af.

Maar we weten het nu zeker: het zijn vier meisjes: Krayla, Kroosja, Moesja en Wisha. Ze worden ook opgenomen in het officiële wisentstamboek, dat in Polen wordt bijgehouden. Met de geboorte van deze vier zijn we namelijk weer een heel klein stukje opgeschoven in het voorkómen van het uitsterven van de wisent.

Via het Jeugdjournaal was er een oproep gedaan om mee te denken over eventuele namen voor de kalfjes. Femke, Lieke, Ruben, Lotte, Marion en Fabienne vielen in de prijzen (inderdaad, sommige kinderen kwamen met dezelfde naam). Zij mogen met de boswachter mee het Kraansvlak in (per paard en wagen) om met eigen ogen ‘hun’ wisentkalfje te gaan bekijken. De overige inzendertjes hebben bericht gehad en als troostprijs bijgaande foto van het viertal.

Foto's

Bison and calves. Photo: Leo Linnartz