November 9, 2022

Wisentenpad 10 jaar open

Vandaag, 9 november 2022, is het 10 jaar geleden dat de eerste bezoekers het Wisentenpad liepen. Natuurlijk nadat het eerst feestelijk geopend was door de Commissaris der Koningin in Noord-Holland, de heer Johan Remkes en de heer Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort! Zie hier een terugblik op dat heugelijke moment.

Nu, 10 jaar later, hebben meer dan 50.000 mensen het pad bewandeld. Dit betekent dat er gemiddeld ieder seizoen in een half jaar tijd 5.000 mensen het kronkelende pad door de duinen lopen. Vanaf de gele wandelroute zijn wisenten, konikpaarden en Schotse hooglanders in hun natuurlijke omgeving te spotten. Maar ook damherten, vossen, konijnen en andere dieren zijn regelmatig te zien.

Een groep van 10 enthousiaste vrijwilligers is vaak aanwezig in het veld om de mensen te vertellen over de wisenten en om hun vragen te beantwoorden. Ook zorgen ze ervoor dat mensen op het pad blijven, want struinen in dit rustgebied is niet toegestaan.

Wilt u dit bijzondere pad ook bewandelen? Van 1 september tot 1 maart is het Wisentenpad open. Het is een wandeling van 3 km en bestaat deels uit mul zand. Kijk op www.wisenten.nl/nl/waar-zijn-ze om van te voren te checken of de wisenten in de buurt van de gele route zijn. Geniet van de prachtige natuur en houdt u zich alstublieft aan de gebiedsregels, aangegeven op de toegangsvoorwaardenborden bij de ingangen. 

 

Foto: wisent alleen op gele route (fotograaf: boswachter Ruud Maaskant)

 

Foto's