17 juli 2013

De winnaar is...

Tijdens het Zomerfestival van het Nationaal Park van 7 juli jongstleden was PWN met een wisentenstand aanwezig om bezoekers te informeren. Wie dat leuk vond én inspiratie had, kon meedoen aan een wedstrijd om het recent geboren wisentkalfje van een mooie naam te voorzien. Meer dan honderd deelnemers bedachten een naam, die moest beginnen met Ne (van Nederland). Dat heeft te maken met het wisentenstamboek, waarin de Kraansvlak-wisenten worden bijgeschreven.
Het wisententeam heeft gekozen voor Nevaya, bedacht door Jolene Wijker. Zij mag met vijf gasten de wisentkudde van dichtbij komen bekijken, o.l.v. een boswachter. Van harte gefeliciteerd en veel plezier!

Overigens is het Wisentenpad mede vanwege het aanhoudende afkalfseizoen tot nader bericht niet toegankelijk. De afgelopen weken is een recordaantal van zes kalfjes geboren. Om moeders en kalfjes de nodige rust te gunnen blijft het pad nog even dicht. De rest van de gele route door Kraansvlak is zoals elk jaar vanaf 1 juli weer geopend. Wandelaars die het hele traject willen lopen, kunnen de alternatieve route via het Duinpieperpad volgen. Zodra bekend is wanneer het pad weer open gaat, wordt dat middels deze website en onze social media kanalen verspreid. Dan bent u uiteraard weer van harte welkom om het wisentengebied te bezoeken, en wie weet ziet u de kudde van 24 dieren dan op gepaste afstand voorbij komen!

Foto's

Bisoncalf with mother. Photo: Ruud Maaskant