1 augustus 2007

Hoera: beschuit met muisjes!

Vanuit Polen bereikte ons het heuglijke bericht dat onze zwangere wisentkoe (die we het transport tijdens haar zwangerschap wilden besparen) begin Juni een gezond kalfje op de wereld heeft gezet. De Poolse verzorgers kunnen ons nog niet zeggen of het een haar of een hem geworden is. Maar moeder en kind lijken het goed te maken. Dit betekent dus dat we in de late herfst opnieuw een transport van drie wisenten kunnen verwelkomen: twee koeien en een kalfje. In de tussenliggende tijd heeft het kalf lekker de tijd om te groeien en stevig op eigen poten te leren staan.

Wisenten bij Vara's Vroege Vogels

Op zondag 22 juli waren onze wisenten op Vara's Vroege Vogels. De woensdag daarvoor was verslaggever Joost Huizinga op bezoek in het Kraansvlak om opnames te maken. Vanaf het uitzichtspunt gaven de wisenten een hele show weg. Op de website van Vroege Vogels staan enkele foto's van die dag. Ook de radiouitzending zelf is op de website terug te vinden.

Wisent gespot? Meld het ons.

Regelmatig worden de wisenten gezien. Niet alleen de boswachters en de studenten die onderzoek doen aan de dieren krijgen ze te zien, maar ook tal van bezoekers konden de dieren al bewonderen vanaf het uitkijkpunt of langs het wandelpad. Als u de wisenten heeft gezien tijdens uw bezoek dan horen we dat graag van u. Uw waarneming wanneer u ze zag, wat de dieren deden, wat ze mogelijk aten, of ze in het water stonden, etc. helpt onze onderzoekers om zoveel mogelijk te weten te komen over het gedrag van de dieren. Waarnemingen kunt u doorgeven via: leo.linnartz@ark.eu.

Foto's

Bison in the Kraansvlak dune area 2009. Photo: Leo Linnartz