22 oktober 2013

Wisentenproject lid van European Rewilding Network

Het wisentenproject is lid geworden van het European Rewilding Network, een initiatief van Rewilding Europe. Het netwerk is begin oktober tijdens het World Wilderness Congress in Salamanca, Spanje officieel gepresenteerd. Ook de huidige leden van het netwerk werden daarbij vermeld.

Het European Rewilding Network is een groeiend netwerk van rewilding initiatieven in Europa waarin kennis en ervaringen actief gedeeld worden om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Het netwerk draagt hiermee bij om in Europa meer plaats te maken voor wilde dieren, wildernis en natuurlijke processen.

Na de start van het netwerk afgelopen juli zijn inmiddels twintig leden aangesloten met initiatieven die plaatsvinden in dertien Europese landen: van Schotland tot Roemenië en van Letland tot Spanje. Het totale oppervlak van de gebieden die lid zijn bedraagt momenteel al meer dan 633.000 hectare. Dit is exclusief de Rewilding Europe gebieden die bij elkaar een oppervlakte van 2.180.000 hectare omvat. De database met een beschrijving van de leden van het netwerk is inmiddels online te raadplegen.

Uiteraard kan het wisentenproject in het Kraansvlak niet ontbreken in het European Rewilding Network! Wij delen onze ervaringen graag met andere leden van het netwerk om samen te bouwen aan meer wilde natuur in Europa. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat andere leden van het netwerk een inspiratie kunnen zijn voor ons.

Zie hier het nieuwsbericht over de officiële presentatie van het netwerk.

Foto's

Wild Wildernis Congres. Foto: Esther Rodriguez