15 januari 2014

Zicht op 'winterse' wisenten

In de afgelopen periode van feestdagen hebben bezoekers volop gebruik gemaakt van het Wisentenpad. Net als vorig jaar in dezelfde periode kwamen vele wandelaars om een glimp op te vangen van de wisentenkudde. Het pad is nog tot 1 maart a.s. open dus u heeft nog circa zes weken de tijd om de mooie wandeling in het wisentterrein te maken. Op 1 maart gaat het pad dicht in verband met het broedseizoen.

In december en ook op Nieuwjaarsdag werd de groep vanaf een andere kant van het Kraansvlak gezien. De wisenten stonden aan de overkant van het meer en konden prachtig bekeken worden vanaf het uitzichtpunt. Tip: houdt de kaart op deze website in de gaten om te zien wanneer de dieren zich daar in de buurt bevinden. En wie weet krijgt u de wisenten en/of koniks dan ook prachtig in het vizier.

De komende weken zijn er nog diverse mogelijkheden om een groepsexcursie naar de wisenten te boeken (donderdag/vrijdag), zie het nieuwsbericht geplaatst in augustus. Daarnaast staan er dit kwartaal een aantal inloopexcursies op zaterdagen gepland. Hiervoor zijn nog een aantal plaatsen te reserveren, zie voor data en aanvullende infomatie www.np-zuidkennemerland.nl.

Foto's

Wisenten grazend in de sneeuw. Foto: Ruud Maaskant