17 juni 2015

Tweede aanwinst wisentenkudde

Eind mei is een tweede kalf in de wisentenkudde van het Kraansvlak geboren. Inmiddels is bekend dat beide nieuwe aanwinsten stiertjes zijn. De moeder van dit jongste kalf maakte deel uit van de eerste groep wisenten die in 2007 vanuit Polen naar het Kraansvlak kwam. Dit is haar vierde kalf die ze hier aan het grootbrengen is.

Met de komst van de twee kalfjes dit voorjaar bestaat de kudde nu uit 17 dieren die hier geboren zijn. Samen met de van oorspong Poolse dieren telt de kudde nu 21 wisenten. Het blijft nog even spannend of er dit jaar nog meer kalfjes geboren zullen worden. Bij wisenten is het met hun slanke bouw en grootte van kalfjes, die pasgeboren nog maar zo’n 30 kilogram wegen, lastig te zien of een koe drachtig is. Het afkalfseizoen duurt nog een paar weken dus we wachten geduldig af.

In de tussentijd zijn de wisenten en konikpaarden met warm weer vaak in de buurt van het meertje van Burdet te vinden. Zie http://www.wisenten.nl/nl/waar-zijn-ze voor de actuele postie van de kudde wisenten.

 

 

Foto's