4 augustus 2016

Nieuw: ruitersafari door wisentgebied

Vanaf nu te boeken: een exclusieve ruitersafari door wisentgebied in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

PWN biedt in samenwerking met manege De Baarshoeve uit Zandvoort ervaren paardrijders de gelegenheid om een exclusieve excursie te paard te beleven onder begeleiding van een boswachter (eveneens te paard). Tijdens deze excursie is het mogelijk om de wisenten in het Kraansvlak te spotten. De PWN-boswachter vertelt gedurende de rit alles over het gebied waar de wisenten leven en de daarin voorkomende specifieke flora en fauna.

Uniek is dat deze excursie plaatsvindt in een grotendeels voor het publiek afgesloten gebied, tijdens de excursie gaan we van de paden af en deels door rul zand. Behalve wisenten lopen er in dit bijzondere natuurgebied ook Schotse hooglanders, Konikpaarden en andere grazers rond. In een staprit te paard zijn deze grote grazers nog beter te zien.

De excursie is onder begeleiding van een ervaren PWN boswachter. Een instructeur van manege De Baarshoeve neemt eveneens deel aan de ruitersafari als begeleider van de ruitergroep om het gedrag van de paarden in de gaten te houden.

Er worden wel voorwaarden gesteld om aan deze ruitersafari mee te kunnen doen. Alleen ervaren ruiters en paarden, die geregeld buitenritten maken, kunnen aan de ruitersafari deelnemen. Mocht blijken dat de ruiter te weinig ervaring heeft, heeft de organisatie het recht de ruiter uit te sluiten van deelname aan deze ruitersafari. Voor de voorwaarden en aanvullende informatie zie hier.

Wees een van de eersten die mee gaat om deze bijzondere ervaring te beleven!

Foto's