31 januari 2017

Struinen niet nodig om wisenten te zien

De laatste weken zien we dat een groeiend aantal bezoekers de richtlijnen om gebruik te maken van het Wisentenpad in Kraansvlak, onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, niet volgt. Dat betreuren wij ten zeerste; dit is namelijk van oudsherre een rustgebied voor de natuur. Sinds 2012 zijn wandelaars van harte welkom op het Wisentenpad om zo een prachtige kans te hebben de wisenten en ander wild te spotten. Echter dient men zich wel aan de regels te houden die duidelijk hier op onze website en bij beide ingangen van het pad staan vermeld.

Struinen is hier niet toegestaan, en altijd ruim afstand (>50m) van wisent en ander wild houden.
We weten dat het tonen van de GPS posities van de wisenten op onze website erg gewaardeerd wordt. Hopenlijk zijn we niet genoodzaakt de posities van de website te halen door het gedrag van enkele bezoekers. 
De kans om de wisenten te zien vanaf het pad is overigens aanzienlijk, de dieren verblijven vaak in dit deel van het gebied. Dus met wat geduld is het niet nodig -bovendien verboden- om van het pad af te gaan. Graag uw medewerking, en we wensen u tot het pad dicht gaat op 1 maart as (vanwege broedseizoen) veel wandelplezier!

Foto's

Wisenten bij Wisentenpad