11 april 2018

RECORDAANTAL BEZOEKERS WISENTENPAD KRAANSVLAK

De jaarlijkse openstelling -voor de 6e keer op rij- van het Wisentenpad in het Kraansvlak gedurende het afgelopen winterseizoen laat opnieuw zien dat er veel belangstelling is voor de imposante grote grazers die hier vrij rondlopen. Ruim 5.000 bezoekers hebben in deze periode van de gelegenheid gebruik gemaakt om vanaf de speciale, met gele paaltjes gemarkeerde wandelroute wisenten, konik paarden en Schotse hooglanders in hun natuurlijke omgeving te spotten. Maar ook damherten, vossen, konijnen en andere dieren zijn regelmatig waargenomen en hebben tot bijzondere natuurervaringen geleid.

Sinds de openstelling van het Wisentenpad eind 2012 zijn bijna 25.000 bezoeken geteld. De meeste recreanten komen op zondag naar dit bijzondere gebied wat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een groep enthousiaste vrijwilligers die bij het wisentproject in het Kraansvlak zijn betrokken, zijn wekelijks aanwezig geweest om mensen actief te informeren over het terrein, de natuur en de achtergrond van dit project.

Sinds 1 maart is het Wisentenpad in verband met het vogelbroedseizoen tot 1 september 2018 weer voor het publiek gesloten. Toch is er nog volop gelegenheid om vanaf andere locaties zoals het Uitkijkpunt aan de rand van het gebied de wisenten en andere bewoners van het Kraansvlak te zien. Via de website zijn middels GPS de posities van de wisenten zichtbaar indien de dieren in de buurt van de uitzichtlocaties zijn. Kijk voor meer informatie, ook voor de gedragsregels, op deze pagina.

Foto's

Wisenten, koniks en hooglanders bij Wisentenpad Kraansvlak. Foto: Ruud Maaskant