23 augustus 2017

Buitenexpositie ‘Wandel door 10 jaar wisenten’

Vanaf vrijdag 1 september kan iedereen genieten van een dag uit het leven van de wisentkudde in het Kraansvlak. Boswachter en natuurfotograaf Ruud Maaskant koos zijn 20 mooiste foto’s om te laten zien wat de kudde zoal doet in het dagelijks leven. De foto’s staan opgesteld langs het voetpad tussen parkeerterrein Koevlak en recreatieplas t Wed te Overveen en is tot 1 november te zien.

Wisenten zijn er maar druk mee: grazen, snoepen van struiken, herkauwen, zandbaden nemen, kalfjes zogen, naar bezoekers kijken, stoeien met elkaar, schuren tegen bomen om de wintervacht kwijt te raken, drinken, afkoelen in het water, babbelen met de buren (hooglanders, paarden, damherten, etc.) en uitrusten van dat alles.

De wisent hoort tot de Big Five van Europa. Dat je hem in het Kraansvlak in het wild kunt zien is een unieke kans. PWN en ARK maken dit voor je mogelijk.

De Kraansvlakkudde is in april 2007 gestart en bestaat momenteel uit 16 volwassen dieren en 6 kalfjes. 

Op 1 september is ook het ‘wisentenpad’ - voor het 6e jaar - weer opengesteld voor publiek. Deze met gele paaltjes gemarkeerde route loopt door het gebied waar de wisenten en andere grote grazers in het wild leven en zich regelmatig vanaf dit pad goed laten zien. Blijf wél op het pad; het gebied zelf is namelijk afgesloten voor publiek.

Foto's

Bison at sunset. Photo: Ruud Maaskant